Iarna-i grea, omatu-i mare in 2017

img_1441

Ah, dar cat ma bucur ca am inceput anul cu zapada. Primul articol pe blog este si el cu foarte multa zapada. Acuma ce sa zic, vorba aceea Iarna-i grea, omatu-i mare…Semne bune anul are! Asa imi doresc sa fie pentru fiecare dintre noi.

Sincera sa fiu primul articol pe acest an trebuia sa fie despre ce am facut noi cool la Roma, unde am petrecut ultimele zile din an si primele din 2017 insa au venit fenomenele meteorologice nemaivazute, omatul asta mare, viscolul necrutator si mi-au batut insistent la usa sa scriu despre ele. Glumesc, chiar ma bucur mult ca a nins ca in povesti chiar si la Constanta, ceea ce nu ma bucura este ca inca trebuie sa fim o tara nepregatita pentru aceste fenomene. Nu, nu m-am trezit la nou inceput de an sa fac politica sau sa ma cred vreo activista, insa in aceste trei zile de ger, zapada si viscol printre sentimente de copil care se bucurau de nameti s-au iscat si revolte.

Minunatele poze nu le-am facut in vreo padure necalcata de picior de om, ci in fata blocului unde nici picior de om, nici lopata, nici utilaje care sa dezapezeasca nu au trecut si repet, de trei zile!

Pe cat de frumos vreau eu sa para in poze pe atat de revoltator este. Bun, am inteles ca asa e in tara asta, ca autoritatile nu fac nimic, ca a fost Sfantul Ioan, etc. insa stimatilor vecini ce sa le spun? Sa nu fie nimeni in stare sa mature in fata scarii, sa nu fie nici o mobilizare intre locatari (care putea fi una chiar placuta) sa lasam sa ne ingroape zapada masinile, sa iesim din scara in zapada pana in genunchi? Si cand te gandesti ca na, daca ai o curte imensa si un trotuar lung e greut (desi la mine in Maramures oamenii sunt ceva mai harnici, fara suparare), dar sa stai in bloc unu peste altul, spatiul de curatat nu rezulta a fi prea mare. Nu degeaba e vorba aceea unde-s doi puterea creste si mormanul nu sporeste! La noi vad ca functioneaza totusi efectul de turma invers, daca nu a iesit nimeni la curatat zapada, nu ies nici eu.

Ei bine, noi am iesit frumos din barlog si ieri si azi si nu ca as vrea sa ma laud, ca nu am de ce. Am iesit sa fac poteca frumos pentru vecinii care stau frumos culcusiti si asteapta sa vina sezonul estival sau pe principiu daca Dumnezeu a dat, Dumnezeu sa ia. Ne vedem la vara la Loft!

Dupa ce am terminat cu scara, am inceput lopatatul pe minunatul drum, rupt parca din povesti. Mai exact necuratat deloc de cand a venit frumoasa iarna cu a sa mantie. Fericire mare cu lopata si lanturile am reusit sa ne scoatem si masina si toate astea sub privirile intrebatoare ale vecinilor care evident stateau si se uitau. In caz ca va intrebati, da am schimbat paltonul rosu si bereta cu o jacheta mai potrivita si un fes de meserias pentru muncile grele.

Morala nu stiu care sa fie, trageti voi o concluzie, insa as adauga ceva. Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi, asa ca dragilor hai sa nu asteptam si sa mai si actionam. Putin cu putin se face mult!

La voi cum a fost primit omatul?

Un an nou minunat va doresc!

ralu

20170108_151914

20170108_151931 20170108_1520291 20170108_152036

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *