Curatenia de primavara

IMG_3092

Buna dimineata, primavara! ◕‿◕✿

Hai ca incet, incet ne dezmortim si ne pregatim sa intram in haine vaporoase, balerini usori sau dupa caz stiletto incomozi. Desi sunt o impatimita a sezonului rece, la un moment dat abia astept sa imbratisez primavara.

Pentru inceput m-am pus sa fac acea curatenie de primavara in dulap printre haine uitate intr-un colt, impaturate dichisit si neatinse, fie pentru ca am uitat de ele, fie pentru ca nu am vrut sa renunt la ele.  Totusi sa fim realiste, o bluza nepurtata un an, o rochie neconvingatoare sau o salopeta care a scaut putin la 2 spalari (lucru care mi se intampla des) nu au prea multe variante, eu recomand trei:

1. Le facem cadou unei prietene care le-ar apecia mai mult, daca sunt intr-o stare buna;

2. Le adunam frumos pe un stander si mergem la un targ de shop my closet sau chiar il organizam pe facebook (functioneaza de minune insa nu exagerati cu preturile, totusi le-a scazut valoarea);

3. Daca sunt in ultim stadiu de carpa, trebuie doar sa acceptati ca trebuie aruncate, dar nu in orice fel de gunoi ci in unul care reda o noua viata hainelor care si-au incheiat rolul primului croi (vezi aici ).

Toate variantele de mai sus le-am testat si functioneaza perfect, unde mai pui ca obtii o aerisire completa a garderobei, obtii spatiu si cel mai important iti vezi hainele si nu uiti de ele, plus ca e un sentiment de usurare al naibii de bun.

Daca ar citii un barbat ce am scris eu mai sus sigur ni s-ar adresa intrebarea:

De ce cumparati incotinuu daca va plictisiti de ele? 

Undeva exista un adevar, cumparam mult fie sa ne simtim bine pret de un  moment, fie ca ne dorim o camasa desi mai aveam in 10, dar nu e acelasi model, fie se lanseaza colectii pe care ne luptam sa prindem macar un articol cat de mic sa facem fata competitiei si lista poate continua.

Eu le indeplinesc pe toate, insa pe langa cumparaturile din magazinele de massmarket de care s-a dovedit ca ma plictisesc cumplit de repede am invatat sa investesc in lucruri care dureaza in timp, care sunt facute special pentru mine. Va asigur ca de aceastea nu ma plictisesc nicicand si nu le uit niciodat intr-un cold al dulapului.

Va indrum si pe voi sa va lasati dressingul sa respire, sa achizitionati incontinuare ca de suntem femei, dar sa cumparam cu mai mult gust poate, lucruri speciale si chiar in care va puteti aduce aportul, iar in acest mod nu ne vom mai trezi cu mormane de haine inutile si plictisitoare.

Deviza acestui articol cel putin, daca nu chiar a dressingului incarcat:

Daruieste, Revinde, Recicleaza, Cumpara Custommade

ralu

liz martie 5

Pijamaua mea realizata de Liz retouche à domicile

IMG_3191

IMG_3190

IMG_3189

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *